Alles wordt weer positiever

Negen holes en negen vragen

Wilbert Werther is eigenaar van GBI van Beijeren, maar hij is vooral ook een echte Alphenaar, die maatschappelijk zeer betrokken is. Zo was hij de speaker van SamenLoop voor Hoop, is hij een fervent muzikant en duikt hij geregeld in de boksschool met bevriende ondernemers. Tijd om hem wat verder te doorgronden. En dus ging Werner van den Bosch met hem de golfbaan in voor 9 holes en natuurlijk 9 vragen.

Tekst Werner van den Bosch | Fotografie DeBeeldredacteur.nl/Michel ter Wolbeek
 1. Wat is je handicap binnen de baan en wat er buiten?

  “Mijn handicap op de golfbaan is 36. Ik heb mijn GVB gehaald om lekker met vrienden en zakenrelaties te kunnen spelen. De tijd en misschien ook de motivatie ontbreekt me op dit moment om mijn handicap te verbeteren.
  Mijn handicap buiten de baan is wellicht mijn gedrevenheid en het feit dat ik het te leuk vind om bij van alles betrokken te zijn en vrienden en bekenden te helpen.”

 2. De GBI-groep is zich aan het uitbreiden, wat is jullie kracht?

  “Luisteren naar de klanten, kennis van de markt en het vak, goede communicatie, duidelijke visie over de toekomst en het uitzetten van een gezonde groeistrategie. En daarnaast, elkaar versterken in plaats van elkaar overtroeven.”

 3. Hoe heeft de crisis, die toch met name de bouw teisterde, zijn sporen achtergelaten en op welke manier heb je daar op ingespeeld?

  “De handel was compleet ingestort en de marges zijn door het dieptepunt heengegaan. We zijn terug gegaan naar de basis: goede service, de klant snel kunnen helpen en efficiënt kunnen leveren. Wij hebben verder op de crisis ingespeeld door kosten te besparen, ons voorraadbeheer te optimaliseren en door onszelf weer eens kritisch, dus met een vergrootglas, te bekijken. Nu merk je dat alles langzaamaan weer positiever wordt.”

 4. Waarom is ‘Meer dan Hout’ een mooie toegevoegde waarde voor jouw bedrijf?

  “Omdat we met de diverse soorten hout, het plaatmateriaal, de binnen- en buitendeuren, de kozijnen, de isolatie, de gevelbekleding, de werkbladen en het glas een totaalproduct kunnen leveren aan de GBI-klant. Ook bij Meer dan Hout is ervaring, vakkennis en
  heel veel enthousiasme voor het product aanwezig.”

 5. Hoe ziet jouw privéleven eruit?

  “Voor mij zijn mijn gezin, mijn familie en vrienden erg belangrijk. In het weekend ga ik kijken bij de waterpolowedstrijd van mijn zoon, wandelen met de hond, heerlijk uit eten of naar het theater, met vrienden of familie pizza’s maken, een weekend weg of gewoon een kaartje leggen en borrelen. Uiteraard probeer ik ook aan mijn gezondheid en ontspanning te denken door te sporten; boksen, golfen en fietsen doe ik graag. Tenslotte maak ik ook graag muziek. Ik speel in twee bands: No-Harm en The Party Animals. Samen met mijn muziekmaatje en gitarist Mike Schuurman proberen we met onze chemistry het publiek te vermaken.”

 6. Je bent actief in diverse besturen. Heb je nog wel tijd om even lekker te sporten?

  “Te weinig. Dat moet af en toe echt ingepland worden, want anders schiet het erbij in.”

 7. Onlangs organiseerde je de GBI Bouwbeurs, hoe werd deze bezocht, is er weer animo voor een bouwbeurs?

  “Jazeker! We hadden dit jaar weer een goede opkomst met zo’n 350 bezoekers. Naast alle innovaties in de producten was het thema dit jaar ‘DAKAR’. De truck van Van Velzen Transport (die we sponsorden), de buggy van Tim en Tom Coronel en de Dakarmotor met Frans Verhoeven waren allemaal aanwezig. Samen met onze 25 deelnemende leveranciers was het weer een gezellige beurs. Bekijk het filmpje maar op onze facebookpagina. Dan begrijp je wat ik bedoel.”

 8. Waar staat GBI van Beijeren over 10 jaar?

   “Tien jaar is een lange tijd en het is lastig om de toekomst te voorspellen.

  Wij werken binnen een snel veranderende markt en zullen onze klanten door onze kennis van producten en ons totaalconcept blijven ontzorgen door het leveren en monteren van deuren, hang- en sluitwerk,(elektronische) toegangscontrole en automatische deurdrangers.”

 9. Waar denk je vaak aan terug? Wat heeft een blijvende indruk op je  gemaakt?

   “In november 2014 is mijn vader overleden en hij wilde graag dat de condoleance bij  ons aan de zaak zou zijn. Die avond zijn er meer dan duizend vrienden, familie, klanten  en zakenrelaties geweest om ons gezin een hart onder de riem te steken. Dat heeft op ons een hele diepe en blijvende indruk gemaakt. Daar denk ik nog wel eens aan terug, kan ik je zeggen.”

GBI Van Beijeren, groothandel voor Bouw & Industrie